Zalm met gebakken bloemkool – Marley Spoon

Jaaaaa ZALM! Ik vind het (tot nu toe) echt de lekkerste vis die er is! Heel af en toe eet ik het samen met mijn vriend. Dat is altijd genieten. Ik laat het bakken altijd aan hem over want hij kan dat veel beter dan ik. Voor mij is zalm perfect als de huid krokant is en de zalm van binnen nog niet geheel doorbakken is hmmm. Zoals je misschien merkt, ik ben gek op zalm! Ik was dus ook helemaal gelukkig toen ik op de website van Marley Spoon kon kiezen voor zalm.

bereidingswijze

Portie: 2 personen
bereidingstijd: 40 minuten
eigenschap: noten
calorieën: 740 kcal per persoon

Ingrediënten:

(gekregen)
2 Jan van As Zalmmoten
1 citroen
20g verse krulpeterselie
30 gram amandelschaafsel
40g boter
400g bloemkool
500g krieltjes

(zelf)
zout
zwarte peper
plantaardige olie

citruspers
zeef
keukenrasp
middelgrote kookpan
2 grote koekenpannen

Was de aardappels, breng in een middelgrote pan water met 1 tl zout aan de kook en kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar. Was de peterselie en hak deze fijn.

Was dan de citroen, rasp de schil en pers het sap eruit. Daarna dep je de zalm droog en kruid je de zalm aan beide kanten met peper en zout.

Verhit 2el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm aan beide kanten ca. 2-3 minuten. Smelt dan de boter in de pan en blus af met het citroensap en de helft van de citroenrasp. Gaar de zalm in ca. 10-12 minuten met het deksel op de pan en draai hem om de 3 min om en besprenkel met het sap.

Snijd ondertussen de bloemkool in evengrote roosjes was ze en laat ze uitlekken. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de bloemkoolroosjes in ca. 7-10 minuten goudbruin en kruid met peper en zout. Voeg dan het amandelschaafsel toe en laat dit kort meebakken.

Zodra de aardappels gaar zijn kun je ze afgieten en laten uitlekken. Doe ze dan terug in de pan en breng op smaak met 2 el olie, peterselie zout en peper. Serveer de aardappels met de zalm en de bloemkool.

mijn versie van de zalm

Ook hier weer veel te veel eten maar ooooh wat was dat lekker! Ik was bang dat de zalm veel te gaar zou worden toen ik de tijden zag maar de zalm was heerlijk. Wel jammer was dat hij vol zat met graten dus je moest wel echt elk hapje uitpluizen. De aardappeltjes met peterselie waren ook een groot succes. Ook was ik een beetje bang dat het gerecht misschien wat droog zou zijn omdat er geen sausje/vocht bij zit, maar ook dat viel me alles mee.