Wrap met gehakt, sla en zelfgemaakte knoflooksaus

Deze avond een maaltijd die lekker snel klaar is. Ik eet graag wraps en dan vooral in de lente of de zomer. Het weer word beter en omdat het warmer word, eet je meestal wat minder. Daarom een snelle lekkere en lichte maaltijd. Een gevulde wrap is dus een goede kandidaat. Je kan het zo zwaar maken als je zelf wilt. Vullen met een warme tomatensaus met maïs en andere lekkere dingen of juist zoals wij hebben gedaan een lichte salade met groente en vlees.

We hadden voor 2 personen:
4 Wraps
2 wortels
halve komkommer
halve zak rucola melange
175 gram gehakt
2 plakjes ontbijtspek (restje)

Bak het ontbijtspek op zacht vuur. Kruid het gehakt en bak dit in het spekvet. Ik kruid het gehakt meestal met wat paprikapoeder peper en zout. Ook gebruik ik vaak wat soyasaus. soms doe ik een ei, of een gedeelte van een ei erdoor en dan natuurlijk ook wat broodkruim/paneermeel.
Kook de wortels tot ze net gaar zijn. Op die manier heb je nog een beetje “bite”. Snij de komkommer in de lengte in vieren en daarna in kleine stukjes. Doe als alles klaar is de wraps ongeveer 20 seconde in de magnetron en je bent klaar om je wrap te beleggen.

Ik vind het erg lekker om knoflooksaus te eten bij mijn wraps. Deze maak ik het liefst zelf met mayonaise, yoghurt verse knoflook, wat peper en zout en soms nog bieslook. Natuurlijk zijn er nog honderden andere variaties voor knoflook saus maar dit is de versie die je bijna altijd wel kan maken. Ik mix de mayonaise en yoghurt en doe er meestal nog wat water bij. Zo verdun je de saus wel maar gaat de yoghurt niet overheersen.

TIP: Doe niet te veel vulling op je wrap en vouw eerst de onderkant een klein stukje om. Vouw daarna de zijkanten naar elkaar toe. Zo kun je de wrap eten zonder dat alles er aan de onderkant uitvalt.