Quinoa burgers met spinazie en varkensfilet

Vandaag heb ik bij een vriendin gegeten.  Ik was best benieuwd wat we zouden eten, want ze mag geen gluten. Dit heeft er, in mijn ogen voor gezorgd, dat ze veel creatiever geworden is met eten maken. Dus ik was erg benieuwd wat ik zou krijgen. Wat kregen we die avond? Zelfgemaakte quinoa burgers met spinazie a la crème en filetlapjes à la minute.Ik heb dit keer dus niet zelf gekookt en heb het recept ook niet zelf bedacht. Alle eer gaat naar de zus van mijn vriendin.

De quinoa burgers waren gemaakt van Quinoa, paprika, spekjes en ei. Ik vond het echt heel lekker. Voor iedereen waren er twee flinke burgers en een schaaltje spinazie. Doordat het niet gepland was dat ik mee zou eten was er eigenlijk een filetlapje te weinig. Ik had al gezegd dat ik geen vlees hoefde. Ik eet niet veel vlees en was al blij dat ik mee kon eten, dus ik dacht geen vlees is geen probleem. Maar mijn vriendin was zo aardig/eigenwijs om  haar deel door de helft te doen.

Het recept voor de burgers is:

100 gram quinoa
2 eieren
1,5 eetlepel bloem (glutenvrij in dit geval)
spekjes naar eigen inzicht spekjes
1 paprika
en alle kruiden en andere groenten die je er maar in wil doen. (houd er wel rekening mee dat je als je waterige groenten erin doet je misschien iets meer bloem nodig hebt.)

Kook de quinoa volgens de verpakking. Snijd de paprika in stukjes en meng eieren bloem quinoa spekjes paprika en kruiden. Maak er burgers van en bak ze meteen om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen. Ja zo simpel is het maar lekker! Alles bij elkaar was het voor mij een zeer geslaagde maaltijd. En als het mag kom ik nog wel eens een keer eten(A). Ook weet ik zeker dat ik dit burger recept nog wel een keer ga maken!