marley spoon: Mexicaanse lasagne van courgette en maïstortilla’s

Enige tijd geleden heb ik met korting een foodbox van marley spoon kunnen kopen. Het leek mij erg leuk om een keer te kijken of een foodbox nou echt zo makkelijk en leuk is als word gezegd.

Als eerste moet je al kiezen waar je een foodbox afneemt want er zijn er tegenwoordig best veel. Ik ben uitgekomen bij Marley Spoon. Hier kun je zelf je maaltijden kiezen uit een aantal geselecteerde maaltijden. Ik heb in totaal 2 keer een box besteld. 1 keer voor mezelf en een keer voor mijn vriend. Zo hadden we verschillende recepten om te proberen.

In het pakket van Marley Spoon zitten alle boodschappen en A4’tjes met daarop makkelijk uitgelegd wat je in het pakket hebt zitten, wat je zelf nog nodig hebt en niet te vergeten een fijne stap voor stap uitleg. Marley Spoon heeft 6 foto’s staan en onder elke foto een korte uitleg van wat je moet doen. Verder staat er op het papier nog een tafelverhaal (leuke weetjes over het eten), de bereidingstijd, aantal calorieën, portie en soms een eigenschap.

In het geval van de Mexicaanse lasagne was het:
Portie: 2 personen
bereidingstijd 40 minuten
eigenschap: glutenvrij
calorieën: 1030 kcal per persoon (dit natuurlijk alleen als je ook daadwerkelijk je volledige portie eet)

Ingrediënten:

(gekregen)
1 courgette
8 tortilla’s (maïstortilla’s)
1 ui
5g knoflook
5g chipotlepoeder
20g verse koriander
1 limoen
50g rucola
1 blik maïs
150g crème fraîche
150g geraspte kaas
400g tomatenpassata

(zelf)
zout
peper
olijfolie
suiker

zeef
keukenrasp
grote koekenpan
ovenschaal
heteluchtoven

Dus wat moet je doen? Als eerst verwarm je de heteluchtoven voor op 200°C. Was de courgette, snij de uiteinden eraf en rasp met een grove rasp. Was en hak de koriander fijn. was de limoen en rasp de schil. Laat de mais uitlekken.

Dan word het tijd om de vulling te maken. Meng de koriander, courgette, mais, helft van de kaas, limoenrasp en crème fraîche in een kom. Doe er zout en peper bij (meer dan je denkt nodig te hebben).

Nu is het tijd om de saus klaar te maken. Pel de ui en de knoflook. Snijd ze in kleine blokjes en bak ze in 1 el olie glazig in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg dan de tomatenpassata en chipotlepoeder toe en breng het geheel op smaak met een snufje zout en een snufje suiker.

Verdeel de helft van de tomatensaus over een ovenschaal en verdeel dan de volgende lagen over de ovenschaal: 2 tortilla’s, daar bovenop de helft van maïs-courgettemengsel, weer 2 tortilla’s, overige tomatensaus, 2 tortilla’s, overig maïsmengsel en dan de overige tortilla’s.

Strooi de kaas over de lasagne en bak in ong. 25 minuten goudbruin in de oven. Ondertussen kun je de salade maken. Was de rucola, pers de limoen uit. Meng 1 el sap met 1 el olie. Voeg de rucola toe en breng op smaak met zout en peper.

Mijn vriend en ik kunnen goed eten, maar hadden in principe voor 3 personen lasagne. Wij hadden genoeg aan alleen lasagne en hebben de rucola salade dan ook niet gemaakt. Wel hebben we de rucola bewaard voor een andere dag om daar zelf weer een recept mee te verzinnen.
Als je niet van koriander houd (zoals mijn vriend) gebruik dan gewoon niet alles, gebruik bijvoorbeeld de helft. Het geeft nog steeds wat smaak maar overheerst niet.
Ik houd wel van pittig maar mijn vriend vond het eten bijna te pittig, dus als je niet van pittig eten houd, gebruik dan niet al het chipotlepoeder.

We vonden het leuk om een keer zo’n box te proberen met nieuwe recepten die lekker waren en vernieuwend. Wel vonden we het allebei te duur om te blijven doen. De kosten van zo’n box is al snel net zo hoog als wat wij uitgeven aan een week boodschappen inclusief ontbijt en lunch. Af en toe zullen we denk ik nog wel eens een box proberen, voor inspiratie en gemak, maar dit is niet iets wat we elke week gaan doen.