Kaasplankje met zelfgebakken stokbrood

Om te vieren dat we lekker samen waren en omdat we gewoon graag genieten van lekker eten hebben mijn vriend en ik een kaasplankje gemaakt. We hebben gekozen voor vier kaasjes. Een geitenkaasje met honing. Zo’n zachte geitenkaas die uit elkaar brokkelt zodra je er wat van wil pakken. Ook hadden we port salut, dit is een zachte Franse kaas, manchego, een schapenkaas, en als laatst ook nog old Amsterdam. Deze laatste omdat mijn vriend gek is op oude kaas en old Amsterdam dan natuurlijk geen verkeerde keus is.

Ik had niet goed nagedacht over wat lekker was bij elkaar, maar heb gewoon verschillende kaasjes gekocht die ik lekker vind. Ik heb wel een beetje gekeken naar zacht, hard en zoet en zout in de kaasjes. En aangezien ik sinds kort geitenkaas lust moest die er wel bij natuurlijk!

Naast een kaasplankje hadden we ook een lekker biertje. We kozen voor een fruit biertje, de Lindemans Framboise. Het is een fruitig frambozen bier, zoet maar ook een beetje zuur. Dit bier word gemaakt van een lambiek biertje waar ze frambozensap aan toevoegen.

Naast de kaas en het bier hadden we natuurlijk ook nog ons zelfgebakken stokbrood. Eigenlijk was dat een beetje vals spelen. We hadden namelijk een zak met stokbroodmix. We hoefden alleen water toe te voegen. Met de hand alles kneden. We deden er nog extra rozijnen en noten in dat maakt het brood net iets specialer. Daarna gewoon het brood volgens de beschrijving de oven in. En afwachten maar.

We hebben er erg van genoten en de combinatie brood, kaasplankje en bier was best goed. Natuurlijk hadden we wat veel kaas. Maar dat is nooit erg want daar kun je de daarop volgende dagen gewoon nog lekker van eten. Dit kaasplankje zullen we dus ook vast nog wel een vaker maken.