High tea bij Kantjil & de tijger in Amsterdam

Zoals beloofd hier een post over de Aziatische high tea. Ik had een goede vriendin meegevraagd aangezien we elkaar niet vaak zien, we beiden van lekker eten houden en ze ook alles mag eten=)

We hadden afgesproken om vanaf Roosendaal samen te reizen. Zij kwam uit zeeland en ik uit Den Bosch. Om op tijd te zijn had ik een vroegere trein genomen. Gelukkig kon ik samen reizen met mijn vriend en bleef hij ook nog gezellig met mij een half uurtje op de andere trein wachten. Maar helaas, de trein uit Zeeland reed niet. Gelukkig reed de trein daarna wel maar door deze vertraging zouden we wel te laat komen. Tegen de tijd dat de trein naar Amsterdam vertrok had ik het restaurant te pakken gekregen en afgesproken dat we later zouden komen. Heel fijn dat het geen enkel probleem was.

Na een lange reis, gelukkig eerste klas want de trein was natuurlijk overvol, kwamen we aan bij het restaurant. We werden vriendelijk geholpen en konden/mochten een plekje kiezen. (lekker bij het raam dus!) Dit zou mijn eerste high tea worden in een restaurant dus was stiekem wel “bang” nieuwsgierig. Dat het een Aziatische high tea zou worden gaf me wel weer extra vertrouwen. Ik ben namelijk gek op Aziatische hapjes.

We hoefden niet lang te wachten we kregen onze thee. Jasili blooming tea in een doorzichtige theepot. Je zag een bolletje groen maar na een tijdje gingen de blaadjes open en nog iets later verschenen er een aantal kleine bloemetjes. Ik vond de thee erg lekker en we hebben er dan ook veel van gedronken.
jasili blooming thee

Toen we bezig waren met ons eerste kopje werd er een etagère, gevuld met allemaal lekker hapjes, op tafel gezet. Helaas weet ik niet hoe alles heet maar ik zal mijn best doen met beschrijven wat het was. Het kijken naar het eten alleen al maakte ons heel blij, maar op dat moment zag ik dat er geen spekkoek bij lag, zoals wel beloofd was. Toen drong het pas tot ons door dat deze etagère alleen gevuld was met hartige hapjes!

Dus wat hadden we?
Een soort bitterballen met kip en rund, maïskoekjes, noedels met garnalen, gevulde rijstvellen, kipwraps, pompoensoep, gehakt in een soort ongebakken loempia-vel, rijst met kipvulling in een omelet gewikkeld en dat was alleen nog maar al het hartige!

11247700_731808963596530_1024362156_o

Na de hartige hapjes kregen we het zoete gedeelte van de high tea. En ja daar was mijn geliefde spekkoek =D wat hadden we verder nog? ijs, fruit, kiwi met sausje, pannenkoekjes gevuld met kokos en palmsuiker, palmsiroop en nog een soort gelatine reepje.

11715323_731809030263190_616255614_o

 

Ik heb echt heel erg genoten van deze high tea=D Het was een zeer geslaagde dag een zeer geslaagd cadeau!