Andijviestamppot met zalm

Vandaag had ik heel veel zin om mezelf te verwennen met een lekker stukje zalm. (Ja ik ben nog steeds gek op deze vis) Maar die andijvie die ik nog had liggen moest ook echt vandaag op. Dus ik dacht ik combineer het gewoon! Geen idee of het lekker is, maar hé dat zien we dan wel weer. En wat kan er nou fout gaan? Zalm is zalig en andijviestamppot is ook lekker.

Dus ik ging de keuken in. De zalm uit de koelkast, (zodat deze op kamer temperatuur kan komen) de andijvie en de aardappelen naast men snijplank en men kruidenmandjes uit de kast. Wat heb ik gebruikt? Dat is een goede vraag haha ik ben zo slim geweest om niks af te wegen en alles gewoon op het gevoel te doen. Hier wat ik denk dat ik gebruikt heb:

250gram aardappels
100gram andijvie (waarschijnlijk meer)
scheutje melk
peper
zout
paprikapoeder

1 moot zalm
peper
zout
citroensap

Als eerste heb ik de aardappels geschild en in kleine stukken gesneden. Daarna heb ik ze met wat water aan de kook gebracht. Terwijl de aardappels koken (in mijn geval met wat zout) heb ik mijn kleine kropje andijvie alle bruikbare bladeren gehaald. Daarna heb ik ze gewassen en in kleinere stukken gescheurd. Ook heb ik de zalm alvast gekruid met peper en zout.

De zalm heb ik in een al verwarmde pan gedaan voordat ik de aardappels afgoot. En na het afgieten had ik een probleempje… Ik had geen stamppot stamper meer. Mijn oplossing was een vork gebruiken. (Je hebt nog wel stukjes aardappel maar het is redelijk plat)
Ondertussen een beetje op de zalm letten en zorgen dat je hem optijd omdraait.
Daarna heb ik de andijvie door de aardappelprak geroerd en nog wat melk toegevoegd zodat het wat smeuïger werd. Als laatste nog op smaak brengen met peper en klaar!

Andijviestamppot op men bord, zalm erbij en toen alles klaar lag nog een klein beetje citroensap over de zalm. Heerlijk!